Skip to main content
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en patatjes met rozemarijn

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam "zeedauw" betekent.

Labels:
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

300 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode ui

25 ml

Aardbeiensaus

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3160 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten67.7 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels16 g
Eiwitten32.8 g
Zout1 g
Potassium471.3 mg
Calcium121.5 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Verdeel de aardappelen en 2/3 van de rozemarijn over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de ui. Schenk een bodempje water in een pot. Voeg de sperziebonen en een snuifje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Varkenshaas bakken
3

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 10 - 13 minuten. Haal uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten tot serveren.

Saus maken
4

Verhit dezelfde pan op middelmatig vuur en bak de helft van de ui en de overige rozemarijn 3 - 5 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid water toe. Roer goed door en laat 2 minuten zachtjes indikken. Zet het vuur uit en roer, vlak voor serveren, een flinke klont boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur en bak de overige ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in sneetjes en serveer de patatjes en sperziebonen ernaast. Schenk de aardbei-balsamicosaus over de varkenshaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders