HelloFresh
topBanner
Turkse soep met ras el hanout-kip, parelcouscous, pompoen, courgette en rozemarijn

Turkse soep met ras el hanout-kip, parelcouscous, pompoen, courgette en rozemarijn

Lees meer

Ras el hanout is een kruidenmengsel dat we vooral kennen uit de Arabische keukens en betekent 'het beste van de winkel'. De kip is al gekruid met ras el hanout, waardoor de pompoen ook een bijzondere smaak krijgt.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1

Rode ui

1

Courgette

60

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

300

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1

Gedroogde rozemarijn

200

Kippendijreepjes

2

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2

Zonnebloemolie

1.5

Groentebouillon

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3000 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de rode ui, snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in plakjes.

2

Breng in een pan met deksel 100 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Giet af indien nodig en roer de korrels met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen en bewaar apart voor later. Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten.

3

Voeg vervolgens de courgette, het grootste deel van de pompoenblokjes en de rozemarijn toe en bak al roerend 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 300 ml water persoon toe. Kook de soep, afgedekt 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kippendijreepjes met de overige pompoenblokjes 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra vierge olijfolie toe.

5

Bak ondertussen het Libanees platbrood 2 - 3 minuten af in de oven, of tot ze knapperig zijn. Voeg de parelcouscous toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.

6

Verdeel de soep over de kommen en schep de kippendijreepjes en de gebakken pompoenblokjes in de soep. Druppel de olie uit de pan erover, breng op smaak met peper en zout en serveer met het Libanees platbrood.