Skip to main content
Tortelloni met varkensworst en kastanjechampignons
Tortelloni met varkensworst en kastanjechampignons

Tortelloni met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook

Hun namen lijken zo op elkaar dat je ze gemakkelijk door elkaar haalt - maar tortelloni en tortellini zijn niet hetzelfde! Het verschil zit hem in de grootte: tortelloni zijn groter dan de fijnere tortellini.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Tarwe
Ei
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

150 gram

Tortelloni ricotta en spinazie

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Ei, Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4555 kJ
Energie (kcal)1089 kcal
Vetten67.4 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels8.3 g
Eiwitten46.6 g
Zout4.1 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de tortelloni.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
Tortelloni koken
2
  • Voeg de ui en de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Kook ondertussen de tortelloni 4 - 5 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Snijden
3
  • Haal de worstjes uit de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Voeg de room en 30 ml kookvocht per persoon toe.
  • Meng goed. Verlaag het vuur en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de worst in sneetjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de tortelloni over diepe borden.
  • Schep de champignonroomsaus en de worst eroverheen.
  • Besprenkel met de bospaddenstoelenpesto.
  • Garneer met de pecorino en de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders