Skip to main content
Provençaals gevulde tomaten

Provençaals gevulde tomaten

met rijst, kipfilet en feta

Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

85 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie en oregano

50 gram

Feta

15 gram

Panko paneermeel

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1296 kJ
Energie (kcal)310 kcal
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten11.7 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels7.3 g
Eiwitten6.6 g
Zout1 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Ovenschaal
Keukenpapier

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/4 blokje groentebouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de tomaten. Snijd op 1,5 cm van de bovenkant van de tomaten het kapje eraf en bewaar. Schep met een lepel de kern en pitjes uit de tomaten. Snijd de binnenkant van de tomaten grof en houd apart in een kom. Bestrooi de uitgeholde tomaten met zout en zet ze omgekeerd in een vergiet. Laat ze uitlekken.

2

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de oregano en 3/4 van de peterselie grof. Bewaar de overige peterselie als garnering. Snijd de feta in kleine blokjes.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Neem de pan van het vuur en voeg de panko en de gesneden peterselie en oregano toe. Meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier. Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Meng het kruidenmengsel met de rijst, de binnenkant van de tomaten en de blokjes feta. Plaats de tomaten in de ovenschaal en vul ze met de kruidige rijst. Plaats de kapjes weer op de tomaten. Schep de overgebleven rijst tussen de tomaten in de ovenschaal. Bak de gevulde tomaten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Wacht tot de gevulde tomaten 20 minuten in de oven hebben gestaan. Verhit dan de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilethaasjes in 5 - 6 minuten rondom bruin.

6

Leg de tomaten op het bord en schep de overige rijst ernaast. Let de kipfilet op de rijst. Garneer met de overige peterselie.

Tip: Wist je dat tomaten veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze zijn rijk aan vitamines én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant, die onze cellen..zie FUN F

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen