Skip to main content
Tabouleh met varkenshaasreepjes, rucola en kruidendressing
Tabouleh met varkenshaasreepjes, rucola en kruidendressing

Tabouleh met varkenshaasreepjes, rucola en kruidendressing

Bij warm weer is een lauwwarme salade altijd lekker. Aan deze salade voeg je en een Midden-Oosters tintje toe. Je maakt er tabouleh van: een gerecht met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Onze slager bracht de varkenshaas voor jou op smaak met rozemarijn, tijm, oregano, kummel en kardemom

Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

85 gram

Bulgur

150 gram

Rode cherrytomaten

4 bosje(s)

Verse koriander

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

6 bosje(s)

Verse munt

30 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

1

Bereid de bouillon en snipper de rode ui heel fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit ⅔ van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Hak de groene kruiden fijn
3

Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de groene kruiden fijn. Bewaar de cherrytomaten, de helft van de groene kruiden en de overige rode ui in een saladekom.

Bak de varkenshaasreepjes bruin
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg daarna toe aan de saladekom.

5

Meng in een hoge kom de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, ½ tl water per persoon en overige groene kruiden. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een dressing.

Voeg de helft van de dressing toe
6

Voeg de bulgur en de helft van de dressing toe aan de saladekom. Verdeel de rucolamelange over de borden en serveer hierop de bulgur. Garneer het gerecht met de overige dressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Tostada's met cheesy smashburgers

Tostada's met cheesy smashburgers

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommersalade
Zoete sesamnoedels met spiegelei

Zoete sesamnoedels met spiegelei

met gefrituurde uitjes, koriander en gebakken groenten
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

met amandelschaafsel, dadels en citroenmayonaise
Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

met kruidenkaasblokjes en oregano
Pikante chipotle kippensoep

Pikante chipotle kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Flatbread met grillkaas en honing

Flatbread met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rode kool
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en gomasio
Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

met rijst, kerstomaten, cashewnoten en verse kruiden
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

met ciabatta, knapperige koolsla en patatjes met peterselie
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Pizza met salami en kip

Pizza met salami en kip

met uienchutney, puntpaprika en rucola
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, kerstomatensalade en rucola
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes