Skip to main content
Rijstnoedels met sticky vegetarische runderstukjes

Rijstnoedels met sticky vegetarische runderstukjes

met gebakken groenten en limoen

4.2
(212)

Munt is niet alleen goed voor de smaak, het bevat ook vitamines en mineralen. Vitamine A, vitamine C, calcium, fosfor en kalium - je kunt het allemaal vinden in munt. Het is de multivitamine van de plantenwereld!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Ei)

50 gram

Brede rijstnoedels

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Groentemix met witte kool

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap of zoete sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2452 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten75.6 g
waarvan suikers25 g
Vezels8.4 g
Eiwitten25 g
Zout3.7 g
Potassium30 mg
Calcium10.9 mg
Iron0.1 mg
Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de noedels 6 - 7 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de noedels af en bewaar apart.
  • Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
2
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische runderstukjes en de gemberpuree 3 - 4 minuten.
  • Roer de zoet-pikante chilisaus en een scheutje kookvocht erdoor (zie Tip). Bak 1 minuut en houd warm tot serveren.
  • Snijd ondertussen de munt fijn en snijd de limoen in kwarten.

Tip: Voeg eventueel meer water toe indien het geheel te droog lijkt.

Afmaken
3
  • Voeg de Vietnamese saus, ketjap en honing toe aan de groenten (zie Tip). 
  • Pers 1/4 limoen uit per persoon. Meng goed door.
  • Zet het vuur hoger en voeg de noedels toe aan de wok. Bak  1 minuut al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de ketjap in deze stap dan achterwege. Voeg eventueel na het serveren een beetje ketjap naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen en leg de vegetarische runderstukjes erbovenop. 
  • Garneer met de munt.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders