De steak die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Steak
300 gram
Aardappelen
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 takje(s)
Verse rozemarijn
125 gram
Champignons
100 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Wortel
100 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Spekreepjes
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Wittewijnazijn
2 el
[Plantaardige] boter
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
1 tl
Mosterd
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 6 – 8 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de overige slagroom en mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het kookvocht om het smeuïger te maken.
Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de steakplakken over de borden en schep de wortelcrème ernaast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Schenk de saus in een kommetje zodat iedereen deze naar wens kan opscheppen.