Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

met semi-gedroogde tomaten en tijm

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardpeer

250 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3886 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers16 g
Vezels28.1 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in gelijke grove stukken. Zet de aardperen ruim onder water in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat aardpeer zeer rijk is aan ijzer? De 100 gram aardpeer in dit recept bevat zelfs meer ijzer dan 100 gram biefstuk! Naast de aardpeer zit ook spinazie bomvol ijzer.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en hak tot slot de spinazie klein (zie Tip).

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 75 gram halloumi per persoon en vervang de roomboter in de puree door een extra scheutje melk of kookvocht van de aardappelen.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 2/3 van de knoflook en 1 1/2 tl gedroogde tijm per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de stukjes semi-gedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant samen met de rest van de knoflook (zie Tip).

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: knapperig van buiten en mals vanbinnen.

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree (zie Tip).

Tip: Zit er nog wat olie bij de semi-gedroogde tomaten? Meng deze dan door de puree!

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.