Skip to main content
Scones met zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam
Scones met zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam

Scones met zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam

+/- 10 stuks| Maak het zelf met verse ingrediënten

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

30 gram

Speltbloem

0.05 zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

6 gram

Sultana rozijnen

15 ml

Biologische boeren karnemelk

10 gram

Zure room

6 gram

Mascarpone

⅕ stuk(s)

Bosbessenconfituur

Zelf toevoegen

⅖ el

Suiker

0.1 tl

Zout

7 gram

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kJ)418 kJ
Energie (kcal)100 kcal
Vetten4.6 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten12.6 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels0.6 g
Eiwitten1.8 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Kom
Garde
Kleine kom

Instructies

Beslag maken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout.
  • Kneed de boter met de hand door het droge mengsel, zodat je grove kruimels krijgt.
  • Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg (zie Tip).

Tip: Houd je van rozijnen? Voeg deze dan nu toe aan het deeg.

Scones maken
2
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Gebruik wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes uit het deeg met een diameter van 4 - 5 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de scones in 10 - 16 minuten gaar in de oven of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

Tip: Heb je een ei in huis? Klop het ei los en besmeer de bovenkant van de scones hiermee voor een mooi glanzend korstje.

Toppings voorbereiden
3
  • Voeg de crème fraîche en de mascarpone toe aan een kom en meng met een garde (zie Tip).
  • Doe de bosbessenjam in een kleine kom.
  • Bewaar beide kommen in de koelkast om ze goed fris te houden.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream na met crème fraîche en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe aan het mengsel als je het te zuur vindt.

Serveren
4
  • Laat de scones goed afkoelen (zie Tip) en serveer ze daarna op een mooie schaal met de zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam.
  • Uiteraard het allerlekkerst met een kopje thee erbij!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

met frisse salade van peer en komkommer
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons
Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade
Romige ragù bianco met rundergehakt

Romige ragù bianco met rundergehakt

met penne, courgette en champignons
Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

met gegrilde courgette, wortel en geraspte kaas
Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

met wortel, cherrytomaten en rozijnen
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Flammkuchen met klassieke Noordzeegarnalen

Flammkuchen met klassieke Noordzeegarnalen

met spek, crème fraîche en frisse salade
Runderlende met zwarte pepersaus

Runderlende met zwarte pepersaus

met wortelcrème, boontjes met spek en ovenaardappelen
Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

met frisse salade
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade
Zalmfilet uit de oven met haricots verts

Zalmfilet uit de oven met haricots verts

met feta-bietensalade en rozemarijnkrieltjes
Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Gekonfijte eendenpoot met sinaasappelsaus en aardpeerpuree

Gekonfijte eendenpoot met sinaasappelsaus en aardpeerpuree

met kastanjechampignons en amandel
Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

met crème fraîche, verse koriander en amandelen
Verse penne met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse penne met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met pecorino en vers basilicum
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus