HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Penne Met Kipgehakt In Mascarpone Tomatensaus
topBanner
Verse penne met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse penne met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met pecorino en vers basilicum

Supersnel
Lees meer

Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:GlutenTarweEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Verse penne

(BevatGluten, Tarwe, Ei)

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3535 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels6 g
Eiwitten41 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse penne. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Snijd het basilicum grof.

2

Voeg het kipgehakt toe aan de hapjespan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de puntpaprika en de cherrytomaten toe. Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de pan met de saus. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen. Kook ondertussen de verse penne 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet de penne af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen. Voeg de verse penne toe aan de saus. Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het verse basilicum en de pecorino.