Vegetarische pasta stroganoff
met champignons en belegen kaas
Het leukste ingredient in dit gerecht is de worcestershiresaus! Kan jij de naam juist uitspreken?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
½
Tomatenpuree
375 gram
Kastanjechampignons
½ zakje(s)
Gerookt paprikapoeder
100 gram
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
7.5 ml
Worcestershire saus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
10 gram
Verse dragon, krulpeterselie en tijm
(Kan bevatten Selderij)
180 gram
Casarecce
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
50 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
2 tl
Mosterd
2 el
Boter
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden fijn.
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
- Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet de casarecce daarna af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, champignons, juiste hoeveelheid gerookt paprikapoeder en de helft van de verse kruiden 5 - 7 minuten (zie Tip).
- Voeg de tomatenpuree en worcestershiresaus toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten.
- Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en per persoon 1 tl mosterd en 25 ml kookvocht van de pasta door het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: De smaak van gerookt paprikapoeder, dragon en worcestershiresaus kan overheersend zijn. Houd je daar niet van? Gebruik dan wat minder van elk.
- Meng de casarecce door de sauce
- Verdeel de pasta stroganoff over de borden en serveer met de geraspte kaas.
- Garneer eventueel met de overgebleven verse kruiden.