
Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot
met appel, bleekselderij en rozijntjes
De Waldorf salade stond 100 jaar geleden op het menu van het Waldorf-Astoria hotel in New York. De salade bestaat uit appel, selderij, mayonaise, druiven en noten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2.5 spriet(en)
Bleekselder
(Bevat Selderij)
⅓ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
Appel
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola en veldsla
10 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juiste hoeveelheid bleekselderij en komkommer af.
- Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer eventuele grote stengels eerst in de lengte.
- Snijd de komkommer en de appel in blokjes (zie Tip).
- Pers de citroen uit boven een kleine kom.
Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.

- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.
Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in wortel.

- Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven.
- Meng de rucola en veldsla, blauwe-kaasblokjes, rozijnen en walnootstukjes met de dressing (zie Tip). Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootstukjes door ze kort mee te roosteren met de broodjes in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!

- Verdeel de salade over de borden en serveer met het broodje.