Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Roseval aardappelen
200 gram
Groene asperges
¼
Sjalot
½
Knoflookteen
1
Mini-romatomaten
¼
Citroen
3 leaves
Vers basilicum
(Bevat: Selderij)
½ pak(ken)
Gekruide tofublokjes
(Bevat: Selderij, Soja, Tarwe)
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en houd afgedekt warm.
Verwijder ondertussen de onderste 2 cm van de asperges. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.
Snipper ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ook de romatomaat fijn. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Scheur de basilicum klein. Meng de sjalot, knoflook, romatomaat, basilicum, extra vierge olijfolie, ½ el citroensap per persoon en een ½ tl citroenrasp per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de gerookte tofu in de lengte tot 2 plakken. Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de gerookte tofu 1 ½ minuten aan elke kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gerookte tofu, groene asperges en aardappelen over de borden. Garneer de asperges met de overige citroenrasp. Serveer de maaltijd met de tomatensalsa.