Skip to main content
Warme maaltijdsalade met zoete aardappel
Warme maaltijdsalade met zoete aardappel

Warme maaltijdsalade met zoete aardappel

Met spinazie, gezouten amandelen en frisse labne

Vandaag staat er een lekker vullend groentegerecht op het menu. Kikkererwten zijn peulvruchten die boordevol eiwitten zitten en daardoor ook een favoriet en voedzaam ingrediënt zijn in vegetarische gerechten als deze. Je bakt ze in dit recept met ras el hanout, een Marokkaans kruidenmengsel dat zorgt voor een warme, zoete smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

½ blik(ken)

Kikkererwten

2 tl

Ras el hanout

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

50 gram

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2782 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels17 g
Eiwitten18 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Zeef
Hapjespan
Bord

Instructies

Bataat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was hem grondig. Snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten in de oven gaar.

Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.

Bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden snel aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken en snijden
4

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spinazie toevoegen
5

Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenparten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus