Skip to main content
Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas
Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

met botersla, komkommer en knoflookciabatta

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Milk
Gerste
Avoine
Rye
Sesamzaad
Soja
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Milk)

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Gerste, Avoine , Rye, Sesamzaad, Soja, Hvede Kan bevatten: Uova, Glutenhaltiges Getreide, Latte, Senape, Schalenfrüchte)

2 stuk(s)

Varkensworstje met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten: Soja, Glutenhaltiges Getreide, Uova, Senape, Sellerie)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2942 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten37.4 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels6.7 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het blad van de radijs en snijd de radijs in dunne schijfjes. Snijd de komkommer in schijfjes. Leg de schijfjes komkommer en radijs alvast in een saladekom. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel met schil in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Varkensworstjes bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.

Brood roosteren
3

Snijd het broodje in sneetjes. Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie en de knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de broodsneetjes met de knoflookolie. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Appel karamelliseren
4

Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de appelpartjes 6 – 8 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en laat het geheel 1 - 2 minuten karamelliseren. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en kook de azijn nog 1 - 2 minuten. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.

Salade maken
5

Scheur de bladen van de botersla grof en voeg toe aan de saladekom met de schijfjes komkommer en radijs. Voeg 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de blauwe kaas. Leg de worstjes ernaast en verdeel de appel met saus erover. Serveer het geroosterde brood ernaast.

Weetje: Wist je dat elke portie meer dan 300 gram groente bevat? Dat maakt deze maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Verder voeg je maar weinig zout toe, wat deze maaltijd helemaal in balans houdt!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla