De siroop die je voor deze fruitsalade maakt is snel en makkelijk, je hoeft hem namelijk niet te verhitten. De macadamianoten geven de salade een lekkere bite. Deze noot zit boordevol energie en is de moeilijkst te kraken noot ter wereld. Er is een druk van meer dan twintig kilo per vierkante centimeter voor nodig!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ tl
Gemalen venkelzaad
4 leaves
Verse munt
30 gram
Macadamianoten
2 stuk(s)
Bloedsinaasappel
1 stuk(s)
Grapefruit
1 stuk(s)
Appelsien
2 el
Fijne kristalsuiker
Meng de fijne kristalsuiker, 1 el water per persoon en het gemalen venkelzaad in een kom en roer met een garde totdat de suiker is opgelost.
Snijd de blaadjes verse munt in reepjes en hak de macadamianoten grof. Snijd de onderkant en de bovenkant van de bloedsinaasappels, de grapefruit en de mandarijn en zet op een van de platte kanten rechtop. Snijd er vervolgens de schil, inclusief het witte gedeelte, af en snijd in plakken.
Verdeel de schijfjes citrusfruit over de borden. Besprenkel met de venkelsiroop en bestrooi met de munt en de macadamianoten.