HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSweet Soy Pork
topBanner
Sweet soy pork

Sweet soy pork

met gember, limoenrijst en komkommersalade

Lees meer

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Biologische limoen

150 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

1 cm

Verse gember

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Varkenshaaspuntjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

40 gram

Veldsla

3 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2671 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels3 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Rasp
Hapjespan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en pers vervolgens de hele limoen uit boven een kleine kom. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Bewaar het groene gedeelte van de bosui om het gerecht mee te garneren. Rasp de gember met een fijne rasp en bewaar ook apart.

2

Voeg de rijst toe aan de hapjespan met deksel en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon 200 ml water, 1/2 tl limoenrasp en een snuf zout toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook in 14 - 17 minuten gaar. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.

3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de yoghurt in een kleine kom met de overige knoflook, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1/3 van het limoensap, peper en zout tot een dressing.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Halveer de varkenshaaspuntjes. Voeg de varkenshaaspuntjes en gember toe en bak in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg daarna de sojasaus, 1/2 tl suiker per persoon en 2 el water per persoon toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.

5

Meng het overige limoensap door de rijst en laat afgedekt rusten tot alles klaar is. Meng de komkommer, veldsla en munt in een saladekom en voeg de yoghurtdressing toe.

6

Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de gekaramelliseerde varkenshaasspuntjes erop. Serveer met de frisse komkommersalade en garneer met de gomasio en het groene deel van de bosui.