Skip to main content
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui

Hoewel het er ouderwets uitziet, is ciabatta moderner dan je zou denken. Het broodje werd voor het eerst ontwikkeld in 1982 door Arnaldo Cavallari. De naam betekent pantoffel in het Italiaans omdat het de vorm heeft van een pantoffel!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Rogge
Tarwe
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd21 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ head

Botersla

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Le Burger van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja, Gerst Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Rogge, Selderij, Haver)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

25 ml

Water voor de aardappelen

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4069 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten95.1 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels18.2 g
Eiwitten29.7 g
Zout3 g
Potassium462.2 mg
Calcium63.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de aardappelen en snijd in wedges. Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een sauteerpan.
  • Stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en leg de aardappelen terug in de pan.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en bak in 5 - 7 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Dressing maken
2
  • Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
  • Snijde de komkommer in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en rasp de wortel met een grove rasp.
  • Houd 2 slablaadjes per persoon apart voor het broodje. Snijd de overige sla grof. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de mosterd en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Ui karamelliseren
3
  • Verhit een klein klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg de honing toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Schuif de ui naar één kant van de pan. Bak de burger in 3 minuten per kant goudbruin.
  • Voeg de sla, de wortel, de komkommer en de helft van de kaas toe aan de saladekom. Schep goed door de dressing heen.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de mayonaise. Beleg met de achtergehouden sla en de burger.
  • Verdeel de gekaramelliseerde ui en de overige kaas eroverheen.
  • Serveer de salade en patatjes ernaast. Serveer de overige mayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders