HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWraps Met Baba Ganoush En Gekaramelliseerde Ui
topBanner
Wraps met baba ganoush en gekaramelliseerde ui

Wraps met baba ganoush en gekaramelliseerde ui

met ei, frisse groenten en yoghurt-muntsaus

Lees meer

Nieuw in je box: baba ganoush! Deze smeuïge dip van aubergine geeft jouw gerecht op een snelle en makkelijke manier een Midden-Oosterse twist!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieLekker snel
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

⅔ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

1 pot(s)

Baba ganoush dip

(BevatEi)

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

100 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2914 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede steelpan op middellaag vuur. Bak de rode ui 10 minuten. Blus de ui af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

2

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel af onder koud water, zodat de eieren makkelijker te pellen zijn. Pel de eieren en snijd in plakken. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften in halve maantjes. Meng de komkommer in een kom met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/4 el suiker.

3

Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de fijngesneden munt en knoflook. Breng flink op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

4

Serveer de zoetzure komkommer, eiplakjes, baba ganoush, yoghurt-muntsaus, gekaramelliseerde ui, sesamzaadjes en rodekool-wortelmix in aparte kommetjes. Zet de kommetjes op tafel zodat iedereen zijn eigen wraps kan maken.