Skip to main content
Geroosterde kippendij met rijst à la paella
Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami

Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de appelsienboom gebakken wordt?

Labels:
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendij

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1.5 plak(ken)

Salami

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2993 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels10.1 g
Eiwitten31.4 g
Zout1.3 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snijd de puntpaprika in reepjes en de ui in 8 partjes.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de salami fijn.
  • Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd de blaadjes fijn.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Kip en groenten bakken
2
  • Verdeel de puntpaprika, ui en courgette over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met olijfolie, strooi de rozemarijn erover en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Leg de kip erbovenop en bestrooi met de helft van de oregano. Besprenkel met olijfolie en bak 10 minuten in de oven.
  • Voeg de salami toe aan de groenten en bak 13 - 15 minuten verder.
Rijst roosteren
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de rijst toe aan de pan en bak de korrels 1 minuut.
Rijst koken
4
  • Giet de bouillon erbij en kook de rijst, afgedekt, op laag vuur.
  • De rijst is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 12 - 15 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Afmaken
5
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Roer de wittewijnazijn door de rijst.
  • Voeg de geroosterde groenten, salami, het gerookte paprikapoeder en de overige oregano toe aan de rijst. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Serveren
6
  • Serveer de rijst op diepe borden en leg de geroosterde kip erbovenop.
  • Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders