Skip to main content
Runderschnitzel met sjalottensjus
Runderschnitzel met sjalottensjus

Runderschnitzel met sjalottensjus

Met gepofte aardappel en geroosterde bospeen

Doordat je de aardappelen in dit gerecht poft in plaats van kookt of bakt, wordt de textuur extra romig en de smaak superintens. Lees voor het beste resultaat de instructies en tips voor het bakken van de runderschnitzel zorgvuldig door. De garingstijd luistert namelijk vrij nauw.

Labels:
Manger en premier
Chef's Choice
Famille
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Wortel

1 stuk(s)

Sjalot

10 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Runderschnitzel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)715 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen (nicola) grondig. Halveer kleine aardappelen en snijd grote aardappelen in kwarten van ongeveer 5 bij 3 cm. Verdeel de aardappelen over een vel aluminiumfolie en meng ze met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie goed dicht, leg op een bakplaat en bak de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Wortels roosteren
2

Was ondertussen de bospeen grondig, verwijder het loof en snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Meng de bospeen op een bakplaat met aluminiumfolie met de overige olijfolie en bak de bospeen de laatste 15 –25 minuten met de aardappelen mee in de oven.

Sjalot fruiten
3

Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de roomboter in een koekenpan op middellaag vuur. Voeg de sjalot en een snufje zout toe en fruit de sjalot al roerend 14 – 16 minuten, of tot hij zacht en lichtbruin is. De sjalot moet goed gaar worden zodat hij zoet gaat smaken.

Bieslook-sausje maken
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom het grootste deel van de bieslook met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de runderschnitzel met peper en zout.

Schnitzels bakken
5

Schuif de sjalot met een spatel naar een kant van de koekenpan, zet het vuur hoog en schep regelmatig om. Leg als de pan goed heet is de schnitzel in de pan en schroei hem kort dicht zonder het vlees door de pan te bewegen. Draai direct om, schroei ook de andere kant dicht en haal dan meteen uit de pan. Schenk 1 el water per persoon in de pan en meng tot een jus.

Serveren
6

Haal de gepofte aardappelen uit de oven en verdeel ze over de borden. Schep het bieslooksausje erover en serveer de geroosterde bospeen ernaast. Leg de runderschnitzel erbij en schep er de sjalottenjus over. Garneer met de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui