HelloFresh
topBanner
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen

Lees meer

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Labels:Lekker snel
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)LupineMosterdSesamzaadSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Witte langgraanrijst

200 g

Sperziebonen

80 g

Serranoham

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

1 stuks

Knoflookteen

10 g

Geschaafde amandelen

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Paprikapoeder

⅔ pak

Tomatenblokjes met ui

1 stuks

Tomaat

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2628 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd doormidden. Snijd de serranoham in reepjes. Pers of snijd de knoflook fijn.

2

Breng 100 ml water per persoon aan de kook in een hapjespan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snuf zout toe en kook afgedekt 6 minuten.Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de amandelen tot ze bruin worden. Haal uit de pan en bewaar apart.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan. Voeg de knoflook en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 1 minuut.Voeg de tomatenblokjes met ui en 1 el water per persoon toe en laat 4 minuten pruttelen.

3

Giet het overtollige water van de boontjes weg. Voeg aan dezelfde hapjespan 1/4 el roomboter per persoon en de serranoham toe. Bak nog 3 - 4 minuten.Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de krulpeterselie fijn.Blus de tomatensaus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon en verlaag het vuur. Voeg de zure room toe en laat 1 minuut meekoken.

4

Voeg de rijst, de gesneden tomaat en de helft van de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.Verdeel de rijst in tomatenroomsaus over de borden. Schep de sperziebonen en serranoham erbij. Garneer met de geschaafde amandelen en de overige peterselie.