Flespompoen is een lichtoranje en - de naam zegt het al - flesvormige pompoen. De smaak is mild en zoet. Fijne bijkomstigheid: je kunt de schil van deze pompoen eten, wat jou weer tijd in de keuken bespaart. De kikkererwten geven de soep niet alleen een lekkere bite, maar zijn ook rijk aan eiwitten en maken het een echte maaltijdsoep.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Flespompoen
½ pak(ken)
Kikkererwten
1.5 tl
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Speltbaguette
(Bevat Gluten)
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Honing
¼ el
Rodewijnazijn
(Bevat Sulfiet)
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 450 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, de komijn en de helft van de kikkererwten toe en roerbak 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 – 17 minuten zachtjes koken.
Meng ondertussen de overige kikkererwten met de honing op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 – 7 minuten de speltbaguette mee. Snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes.
Haal de soeppan van het vuur, voeg de rodewijnazijn toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog wat van het overige kokende water toe wanneer je de soep vloeibaarder wilt maken
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken kikkererwten, de munt, de zure room en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de speltbaguette.