Romige aardappelschotel met kabeljauw en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardappelschotel met kabeljauw en spekjes

Romige aardappelschotel met kabeljauw en spekjes

Met vers geraspte nootmuskaat

Wat is er lekkerder in de winter dan een hartverwarmende ovenschotel? Deze romige aardappelschotel bevat vis én vlees, geen voor de hand liggende combinatie misschien, maar witvis en spek gaan heel goed samen. De nootmuskaat zorgt voor een subtiele kruidige noot en dat niet alleen, wist je dat deze specerij allerlei gezondheidsvoordelen heeft?

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Prei

1 tl

Nootmuskaat

25 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

25 ml

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Pan
Garde
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen bereiden
1

VVerwarm de oven voor op 220 graden, bereid de bouillon en breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen (milva) en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 – 13 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en raspen
2

Snijd ondertussen de prei in fijne ringen en rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Spek en prei bakken
3

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper.

Roomsaus bereiden
4

Laat ondertussen het grootste deel van de roomboter smelten in een soep- of sauspan op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut tot een soort bal ontstaat (dit is een roux). Voeg de helft van de bouillon toe en roer stevig met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling met de overige bouillon en voeg ook de melk toe. Breng aan de kook en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

Ovenschaal vullen
5

Breng de saus op smaak met de nootmuskaat, peper en zout en meng met de prei en spekblokjes in de wok of hapjespan. Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schep de aardappelschijfjes in de ovenschaal en verdeel de prei, spekjes en saus erover. Leg de kabeljauw erop. Breng de vis op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven, of tot de vis gaar is.

Serveer
6

Verdeel de aardappel-preischotel met kabeljauw over de borden en garneer eventueel met extra geraspte nootmuskaat.