HelloFresh
topBanner
Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Halfkruimige aardappelen

1 stuks

Prei

150 g

Sperziebonen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Citroen

10 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

20 g

Kappertjes

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

3 el

Roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2977 kJ
Energie (kcal)712 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Koekenpan
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de lengte in rolletjes van 10 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25-30 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de knoflook en de helft van de sjalot 3-4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Kook 10-12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart (zie TIP).

3

Meng in een kom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd met de overige sjalot, peper en zout tot een vinaigrette. Snijd per persoon 2 partjes van de citroen. Hak de bladpeterselie fijn.

4

Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el boter in een koekenpan op hoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Knijp per persoon een partje citroen uit over de kabeljauw en verdeel de peterselie erover.

5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw op hoog vuur. Bak de kappertjes 2 - 3 minuten en wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten boter met kappertjes over de kabeljauw.

6

Meng de vinaigrette naar smaak met de sperziebonen en prei. Verdeel de groente over de borden met kabeljauw. Serveer de kabeljauw met de geroosterde aardappelen en de overige partjes citroen.