Skip to main content
Pokébowl met sticky tofu, avocado en sojabonen
Pokébowl met sticky tofu, avocado en sojabonen

Pokébowl met sticky tofu, avocado en sojabonen

met rijst, chilimayo en zoetzure radijs

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Labels:
Eet mij eerst
Plantaardig
Comfortfood
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Avocado

½ bosje(s)

Radijs

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat: Soja, Tarwe, Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3724 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten43.8 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten96.7 g
waarvan suikers30.5 g
Vezels4.5 g
Eiwitten24 g
Zout2.4 g
Potassium225 mg
Calcium7.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de rijst. Kook de rijst 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verwijder het radijsloof en snijd de radijs in dunne schijfjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je in de koelkast bewaren voor de volgende dag.

Radijs zoetzuur maken
2
  • Meng in een kom de radijs met de wittewijnazijn en de helft van de suiker. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Meng in een kom de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de ketjap, de zoete Aziatische saus en de overige suiker.
Avocado snijden
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de tofu 3 - 4 minuten al roerend.
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Voeg de saus toe aan de tofu, verlaag het vuur en bak 1 minuut verder. Zorg dat de tofu rondom bedekt is.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de zoet-pikante chilisaus met de mayonaise.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Leg de zoetzure radijs, avocadoplakken, sojabonen en tofu op de rijst.
  • Besprenkel met de chilimayo naar smaak en garneer met de furikake.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra
Tofu bowl met satésaus en paksoi

Tofu bowl met satésaus en paksoi

met zoetzure komkommer en rijst
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

met sperziebonen, bloemkoolrijst en gomasio
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's
Vegetarische tofu tikka masala

Vegetarische tofu tikka masala

met bloemkool en kurkuma-rijst
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Bulgur-linzensalade met blauwe kaas, avocado en amandelschaafsel

Bulgur-linzensalade met blauwe kaas, avocado en amandelschaafsel

Avec de l’avocat et des amandes effilées
Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade
Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

met een frisse radijsjessalade met spekjes en walnoot
Scandinavische salade met koolvis

Scandinavische salade met koolvis

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en patatjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

met courgette en kerstomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met patatjes, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met salade op z'n Scandinavisch

Heek met salade op z'n Scandinavisch

met patatjes, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel