topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza funghi

Platbroodpizza funghi

met buffelmozzarella, basilicum, rode ui en rucola

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees flatbread

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)391 kcal
Energie (kJ)1634 kJ
Vetten29.2 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten13.7 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels6.1 g
Eiwitten16.1 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Bakpapier
•Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tomatensaus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door (zie TIP).

Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode-uiringen en de champignons 6 - 8 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven (zie TIP).

Tip: Je bakt de platbroden even voor, zodat ze lekker krokant worden. Doe ze er niet te lang in, anders drogen ze uit.

Pizza's maken
4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignon-uimengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Pizza's bakken
5

Bak de pizza's opnieuw op een bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Serveren
6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en verdeel de rucola erover.