topBanner
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met rucola en zonnebloempitten

Lees meer

Groente eten uit het seizoen is extra lekker én beter voor de planeet, daarom zit er in dit gerecht een echte herfstheld- pompoen!

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse salie

300 gram

Pompoenblokjes

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

10 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Honing

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3642 kJ
Energie (kcal)870 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels5 g
Eiwitten17 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.

2

Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.

3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

4

Zet de plaattaart in de oven en bak eerst 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.

5

Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.