Skip to main content
Oosters vispakketje met prei en tomaat
Oosters vispakketje met prei en tomaat

Oosters vispakketje met prei en tomaat

Met plakkerige kokosrijst

Vandaag gaar je vis in een pakketje. Met deze bereidingswijze, ook wel bekend als "en papillotte", zorg je ervoor dat de smaak, geur en voedingsstoffen zo veel mogelijk worden behouden. Bij het vispakketje kook je rijst in kokosmelk. We hebben gekozen voor volkorenrijst, dus mét vezelrijk vliesje.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Pesce

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat: Pesce)

100 ml

Kokosmelk

85 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2607 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de limoen in parten. Roer de kokosmelk los.

Prei bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, de helft van de rode peper, de helft van de gember en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en smoor, afgedekt, 4 – 6 minuten.

Kokosrijst koken
3

Kook ondertussen 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst, de overige rode peper, de overige gember en het grootste deel van de kokosmelk toe (bewaar 1 el per persoon voor de vis). Kook de rijst in 12 – 15 minuten op laag vuur droog. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Het is de bedoeling dat de rijst plakkerig blijft.

Vispakketje maken
4

Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier en verdeel de schelvis over 1 vel aluminiumfolie per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm.

Pakketje afmaken
5

Bestrooi de schelvisfilet met peper en zout en verdeel de prei erover. Verdeel de tomatenblokjes over de prei, besprenkel met 1 el kokosmelk per persoon en vouw de folie dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 8 – 10 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de rijst en een limoenpartje. Besprenkel de maaltijd naar smaak met limoensap.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Met mascarpone en grana padano
Pasta alla carbonara aux champignons

Pasta alla carbonara aux champignons

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

Met gewokte broccoli, rijst en pinda's
Dubbele portie schelvisfilet met bieslooksaus

Dubbele portie schelvisfilet met bieslooksaus

met aardappeltjes en bospeen uit de oven
Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum
Schelvisfilet met gebakken groenten

Schelvisfilet met gebakken groenten

Een schotel met linzen, peen, prei en spekjes
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden, bulgur en naanbrood

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden, bulgur en naanbrood

met zelfgemaakte muhammara van geroosterde puntpaprika en walnoot
Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Limoencheesecake

Limoencheesecake

met speculaasbodem, rode besjes en wittechocoladevlokken
Schelvisfilet 240 g als extra

Schelvisfilet 240 g als extra

240 g | 2 stuks
Romige garnalencurry met pasta

Romige garnalencurry met pasta

met courgette, prei en Parmigiano Reggiano
Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander
Normandische zeebaarsfilet met prei-roomsaus

Normandische zeebaarsfilet met prei-roomsaus

met pilav rijst en paddenstoelen
Broodje met gehaktballen in lichtpittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in lichtpittige barbecuesaus

Met ovenfriet en frisse komkommersalade
Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

met gesmoorde prei in vinaigrette en sperziebonen in spek

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla