HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Turks recepten
Opgerolde tortilla's met kalkoenshoarma

Opgerolde tortilla's met kalkoenshoarma

Met Turkse groene pepers, ijsbergsla en aïoli

20 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 500 beoordelingen
Lees meer

Een broodje shoarma, maar dan anders. In plaats van pitabroodjes gebruik je tortilla's en net als bij een Turkse pizza, rol je het platbrood op. We hebben gekozen voor kalkoenshoarma, wat een stuk magerder is dan bijvoorbeeld lamsvlees. Dit gerecht staat snel op tafel en is perfect om het weekend mee in te luiden!

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Turkse groene peper

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Rode ui

240 g

Kalkoenshoarma

¼ stuks

IJsbergsla

4 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Aïoli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3975 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

• Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene pepers en van de rode paprika. Snijd beide in kleine blokjes. • Snipper de rode ui.

bakken
bakken
2

• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de Turkse groene peper, de paprika en de rode ui 3 minuten. • Voeg de kalkoenshoarma en de overige roomboter toe aan de hapjespan en bak samen nog 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
serveren
3

• Snijd ondertussen de ijsbergsla in smalle reepjes en meng in een kom met de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout. • Verdeel de ijsbergsla over de tortilla's en schep de shoarma en groenten erop. Garneer met de aïoli en rol de tortilla's op.

serveren
serveren
4

• Verdeel de tortilla's met shoarma over de borden.