Met dit recept tover je 275 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Koolrabi
100 gram
Bospeen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
30 gram
Semi-gedroogde tomaten
75 gram
Falafel
(Kan bevatten: Soja, Gluten, Mosterd)
¼ stuk(s)
Citroen
75 gram
Plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Halveer de krieltjes in de lengte en kook 4 - 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in plakken (zie Tip). Schil de koolrabi, halveer en snijd in halve manen. Snijd het loof van de bospeen af en snijd de peen in de lengte doormidden. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
Verdeel de krieltjes, venkel, koolrabi en bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng in een kleine kom de Midden-Oosterse kruiden, de rozemarijn, de olie van de semi-gedroogde tomaten en 1 el olijfolie per persoon. Verdeel het kruidenmengsel over de bakplaat. Breng op smaak met peper en zout en roer goed om.
Zet de bakplaat in de oven en rooster de krieltjes, venkel, koolrabi en de bospeen in 20 - 25 minuten gaar. Snijd de semi-gedroogde tomaten grof. Voeg de falafel en de semi-gedroogde tomaten in de laatste 5 - 7 minuten toe aan de bakplaat (zie Tip).
Snijd de citroen in partjes. Meng in een kom de Griekse vegan yog met citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de krieltjes, venkel, koolrabi en bospeen over de borden. Serveer de citroenyoghurt ernaast. Garneer met het eventuele venkelloof en 1 citroenpartje per persoon.