NIET GEBRUIKEN Pittige risotto met ontbijtspek en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NIET GEBRUIKEN Pittige risotto met ontbijtspek en prei

NIET GEBRUIKEN Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Met rucola en citroen

Deze risotto zit bomvol smaak. Door de combinatie van prei, rode peper en citroen is hij pittig, maar toch ook fris. Lekker met de krokant gebakken zoute ontbijtspek.

Labels:
Familie
•Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

75 gram

Risottorijst

15 gram

Geraspte pecorino DOP

¾ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Rode peper

2 plak(ken)

Ontbijtspek

¼ stuk(s)

Citroen

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)214 kcal
Energie (kJ)894 kJ
Vetten13.2 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten15 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels7.8 g
Eiwitten5.7 g
Zout1.5 g

Instructies

1

Verwarm de oven op 180 graden en bereid de bouillon voor de risotto. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Wanneer je dit lastig vindt, kun je de knoflook ook fijn snijden. Snipper de sjalot.

2

Verhit de roomboter in een pan en fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut (*tip). Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen. Meng de geraspte pecorino door de risotto.

4

Halveer ondertussen de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 8 - 10 minuten krokant in de oven (*tip). Snijd de citroen in parten.

5

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en roerbak de prei en de rode peper 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. De prei mag nog een bite hebben. Meng samen met de helft van de rucola door de risotto. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Let op: de bouillon en het ontbijtspek zijn al vrij zout.

6

Verdeel de overige rucola over de borden. Schep de risotto erop en verkruimel het ontbijtspek erover. Garneer met een partje citroen.