Skip to main content
Mini-tortilla's met biefstuk en gomasio
Mini-tortilla's met biefstuk en gomasio

Mini-tortilla's met biefstuk en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

De biefstuk marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Paprika

150 gram

Gesneden spitskool

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat: Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1.5 tl

Suiker

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2472 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten57.3 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels14.3 g
Eiwitten37.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Wok of hapjespan
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Snijd de biefstuk in stukken van 2 bij 2 cm. Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de biefstuk met de knoflook, gemberpuree, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Marineer de biefstuk minimaal 15 minuten.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen. 

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerschijfjes erin (zie Tip). Breng op smaak met een beetje zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de paprika, de spitskool en de helft van de groene peper 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen, zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Bakken
5

Verhit een pan zonder bakvet op hoog vuur en voeg de biefstuk met marinade toe. Bak 3 - 6 minuten, of tot de biefstuk naar wens gaar is.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de zoetzure komkommer en de gemarineerde biefstuk. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met de gomasio.

Weetje: Deze tortilla's zijn gemaakt van 100% volkorenmeel. Hiervoor wordt, in tegenstelling tot witte graanproducten, de hele graankorrel gebruikt, dus ook het vliesje. Daarom zijn volle granen veel rijker aan voedingsvezels, ijzer, calcium, fosfor, B-vitamines en meer. Dit alles heeft een gunstig effect op je energielevel, stoelgang, bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla