Skip to main content
Melanzane alla parmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Italiaanse ovenschotel met aubergine, mozzarella en tomaat

Met deze Italiaanse klassieker valt te variëren – in de Napolitaanse parmigiana di zucchine of carciofi wordt de aubergine vervangen door courgette of artisjok.

Labels:
Végé
Légumes +
Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

½ bol(len)

Mozzarella

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)905 kcal
Energie (kJ)3785 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers21 g
Vezels10.7 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Vergiet
Hapjespan met deksel
Kom
Rasp
Keukenpapier
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Aubergine bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Tip: Het zout onttrekt het vocht van de aubergine. Zo wordt hij tijdens het bakken lekker sappig en blijft hij smaakvoller.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.

Snijden
3

Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de mozzarella in kleine stukken (zie Tip). Snijd een half wit tarwebroodje per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken, of er je boterham mee garneren.

Aubergine bakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

In de oven
5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus over de aubergineplakken. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano regiano en 1/3 van de mozzarella. Herhaal dit met de overige aubergineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de croutons over de bovenkant en bak het geheel 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten het overige witte tarwebroodje mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de melanzane alla parmigiana over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met het tarwebroodje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Rijstbowl met spiegelei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met spiegelei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en lente-ui
Pikante gebakken rijst met kimchi

Pikante gebakken rijst met kimchi

met vissaus, spiegelei, furikake en sesamzaad

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en knapperige salade
Steak met pesto en patatjes

Steak met pesto en patatjes

met courgette, paprika en ui
Romige 'butter tofu' curry

Romige 'butter tofu' curry

met rijst, koriander en paprika
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met tomaat en bieslooksalade
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en frisse witloofsalade
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

met rijst, cashewstukjes en courgette
Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

pick en mix toppings: smokey mayo, regenboogsalade en meer!
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Veggie picadillo met linzen en witte kaas

Veggie picadillo met linzen en witte kaas

met olijven, peterselie en rozijnen
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met patatjes, kerstomaten en geroosterde paprika
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met cheddar en knapperige salade