HelloFresh
topBanner
Mascarponeroom met sinaasappel

Mascarponeroom met sinaasappel

Met chocoladevlokken en gedroogde cranberry's

Lees meer

Sinaasappel en pure chocolade is een klassieke combinatie. In dit dessert vullen de zoete sinaasappel, bittere chocolade en zure cranberry - ook wel bekend als grote veenbes - elkaar perfect aan. Door de mascarpone met zure room te mengen wordt het dessert lekker fris

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd12 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
2
4
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
2
4

1 stuks

Handsinaasappel

50 g

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Gedroogde cranberry's

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Chocoladevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten32 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels2 g
Eiwitten5 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Kom
Handmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Snijd de onderkant en de bovenkant van de sinaasappel en zet hem op een van de platte kanten rechtop. Snijd vervolgens de schil, inclusief het witte gedeelte, van de sinaasappel. Snijd het vruchtvlees in halve plakken.

2

Meng in een kom de mascarpone en de helft van de suiker glad met een mixer. Voeg de zure room, de overige suiker en 1/2 tl sinaasappelrasp per persoon toe en meng goed.

3

Verdeel de mascarponeroom over de kommen en garneer met de halve plakken sinaasappel. Bestrooi met de cranberry's en 10 g chocovlokken per persoon.