Marokkaanse groentestoof met bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaanse groentestoof met bulgur

Marokkaanse groentestoof met bulgur

met kikkererwten, amandel en gedroogde abrikoos

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken stoofpot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om het gerecht langzaam te garen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Vegan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

70 gram

Bulgur

½ zakje(s)

Ras el hanout

100 gram

Italiaanse groentemix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

20 gram

Abrikozenstukjes

10 gram

Amandelschaafsel

1 blik(ken)

Kikkererwten

5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)627 kcal
Energie (kJ)2623 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers31 g
Vezels13.8 g
Eiwitten21 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Sieb
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon (voir conseil). Émincez ou écrasez l’ail. Coupez l’aubergine en dés de 1 cm maximum. Pour le boulgour, portez 200 ml de bouillon par personne à ébullition dans la casserole.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 125 ml bouillon en vul dat aan met 125 ml kokend water.

Cuire les légumes
2

Faites cuire le boulgour 13 à 15 minutes à couvert (voir conseil 1). Remuez régulièrement, puis réservez sans couvercle.Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse et revenir l’ail et le ras-el-hanout 1 minute (voir conseil 2). Ajoutez l’aubergine et le mélange de légumes, couvrez et poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes.

Tip: Ras el hanout heeft een sterke smaak. Eten er kinderen mee? Voeg de kruiden dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor of het niet te kruidig wordt.

Étuver les légumes
3

Ajoutez les cubes de tomate à l'oignon, les morceaux d’abricots et 1 cs de bouillon par personne à la sauteuse. Couvrez et laissez mijoter 8 minutes. Faites chauffer la poêle à sec et dorer les amandes effilées à feu moyen-vif. Pendant ce temps, égouttez les pois chiches dans la passoire. Mélangez-les aux légumes, salez et poivrez, puis faites chauffer 1 minute de plus.

Servir
4

Ciselez le persil plat et taillez le citron en quartiers. Servez le boulgour sur les assiettes et disposez le mijoté de légumes par-dessus. Garnissez du persil, des quartiers de citron et des amandes effilées.

Tip: Deze maaltijd bevat bijna 100% van de ADH vezels. Vezels houden je darmen gezond, en dat levert veel voordelen op. Zoals een versterkt immuunsysteem en een verlaagd risico op veel ziektes.