Skip to main content
Gourmetbox

Gourmetbox

4 personen | 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Eersteklas gourmetpret tijdens de feestdagen. Makkelijk, lekker en o zo gezellig! Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna heb je alle tijd om aan tafel met elkaar te genieten. Leuk én lekker voor jong en oud, want met acht verschillende gerechtjes zit er voor iedereen iets lekkers bij.

Allergenen:
Gluten
Milk
Sesamzaad
Lupine
Hvede
Soja
Schwefeldioxide und Sulfite
Crustaceans
Pesce
Egg
Tree nuts
Senf
Celery

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 4 personen

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten)

125 gram

Roomboter

(Bevat: Milk)

30 gram

Verse bieslook, dille & bladpeterselie

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat: Gluten, Milk, Sesamzaad, Lupine)

4 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten: Uova, Gluten, Soja, Senape, Senape, Sellerie)

100 gram

Vegetarische nuggets

(Bevat: Gluten, Hvede, Soja Kan bevatten: Senape)

80 gram

Pikante uienchutney

(Bevat: Schwefeldioxide und Sulfite)

200 gram

Raclettekaas

(Bevat: Milk)

120 gram

Garnalen

(Bevat: Crustaceans)

100 gram

Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade

(Bevat: Pesce)

3 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Aardappelblokjes

150 rol(len)

Koekjesdeeg gezouten karamel

(Bevat: Egg, Gluten, Milk, Soja Kan bevatten: Schalenfrüchte, Sesamsamen)

1 stuk(s)

Appel

150 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Milk)

⅓ zakje(s)

Gemalen kaneel

60 gram

Veldsla

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Tree nuts Kan bevatten: Sesamsamen, Erdnüsse)

125 gram

Rode cherrytomaten

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Milk)

100 gram

Mayonaise

(Bevat: Egg, Senf)

100 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Biologische citroen

1 zakje(s)

BBQ rub

1 stuk(s)

Mini-komkommer

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

120 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Egg, Senf)

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

120 gram

Satésaus

(Bevat: Tree nuts, Soja, Gluten)

2 stuk(s)

Peer

100 gram

Kipsatéblokjes

4 stuk(s)

Wildzwijnburger

80 gram

Caponatadip

(Bevat: Celery)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Boter of olijfolie (om in te bakken)

(Bevat: Milk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht

Benodigdheden

Kom
Rasp
Grote kom
Garde
Saladekom

Instructies

Vlees- en veggiekwartet met raclettekaas en satésaus
1

Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine sauspan of steelpan op laag vuur. Serveer bij de kipsatéblokjes.

Bak de worstjes en kipsatéblokjes tot ze gaar zijn. Bak de vegetarische nuggets goudbruin. Bak de wildzwijnburger tot hij gaar is. Leg de raclettekaas in een pannetje en bak tot de kaas gesmolten is.

Maak een burger met de mini-hamburgerbol, de wildzwijnburger, de uienchutney, de raclettekaas en eventueel een paar achtergehouden veldslablaadjes van de salade.

Visduo van kabeljauw en garnalen met whiskeysaus
2

Snijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn.

Meng de knoflook in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon en voeg de garnalen toe. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.

Bak de garnalen en kabeljauw op de bakplaat gaar. Serveer met de whiskeysaus of de citroen-yoghurtmayonaise van de aardappeltjes.

Aardappelblokjes met raclettekaas
3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de aardappelblokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven. Ze hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes. Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Scrambled shakshuka met witte kaas
4

Meng in een kom de passata met de caponatadip en 1/4 tl BBQ rub per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Klop in een kom de eieren los. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas in een kleine kom.

Schep 2 el van het passata-caponatamengsel in elk pannetje. Verdeel 2 el van de losgeklopte eieren per persoon over de saus. Bak tot de eieren gaar zijn. Garneer met de witte kaas.

Perencrumble met yoghurt Griekse stijl
5

Was of schil de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes. Meng in een grote kom de peer met per persoon: 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg in een kom en bewaar in de koelkast tot serveren.

Verhit wat roomboter in een gourmetpannetje. Vul met het peermengsel en bak tot de peer gaar is. Bedek met een laagje verkruimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met 1 lepel yoghurt Griekse stijl per persoon.

Gemengde groenten met BBQ rub
6

Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ rub en 1/2 el olijfolie. Voeg de groenten toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
7

Haal de roomboter uit de koelkast. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de dille en peterselie zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.

Meng in een kom de roomboter, knoflook en de verse kruiden met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven.

Frisse salade met appel en komkommer
8

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes van 1 cm dik. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse kruiden fijn.

Meng in een kleine kom de verse kruiden en 1/2 el yoghurt-citroenmayonaise per persoon. Meng in een saladekom de appel, komkommerblokjes, cherrytomaten en de veldsla. Houd eventueel wat veldsla apart voor de burgers. Meng vlak voor serveren de dressing door de salade en breng op smaak met peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui