topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox | Kerst

Brunchbox | Kerst

4 personen | Box met 4 brunchrecepten, vers appelsiensap en kerststol

Genieten van een heerlijke en rijkgevulde brunch met Kerst? Het wordt je met onze Brunchbox wel heel makkelijk gemaakt! In de box zit alles dat je nodig hebt voor een geslaagde brunch, inclusief makkelijk te volgen recepten. Daar mag een brunchbagel met gepocheerd ei, knapperige bacon en avocado natuurlijk niet aan ontbreken. Net als voor de zoetekauw, zelfgemaakte cinnamon swirls met pecannootjes en glazuur. Vul de rest van de tafel met yoghurtbowls met gekaramelliseerde peer en speculooskruimels, vers geperst appelsiensap en kerststol met roomboter. Smullen maar!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten
Eieren
Sulfiet
Sesamzaad
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 pak(ken)

Danerolles - Kaneelrolletjes

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe)

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Peer

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1.5 tl

Gemalen kaneel

2 el

Honing

1 stuk(s)

Paasstol

(Bevat Amandelnoten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet, Tarwe Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja)

10 gram

Amandelschaafsel

2 stuk(s)

Avocado

8 plak(ken)

Ontbijtspek

6 stuk(s)

Ei

10 gram

Tuinkers

75 gram

Boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pecanstukjes

250 gram

Rode kerstomaten

4 stuk(s)

Bagels met sesamzaad

(Bevat Sesamzaad, Tarwe, Gerst Kan bevatten Soja, Noten, Melk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

50 gram

Bloemsuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

1 stuk(s)

Citroen

12 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

8 el

Wittewijnazijn

50 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)0 kcal
Energie (kJ)0 kJ
Vetten0 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten0 g
waarvan suikers0 g
Vezels20.8 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Koekenpan
Ovenschaal
Grote pan
Serveerschaal

Instructies

Préparer les roulés à la cannelle
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit. Verwarm 4 el boter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur. Besmeer het deeg met het botermengsel. Rol het deeg op, snijd in 6 plakken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven. Maak ondertussen de glazuur. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.

Caraméliser la poire
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Smelt 2 el roomboter in de koekenpan en bak de peer 4 – 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Zet het vuur hoog en voeg de honing en 1/2 zakje kaneelkruiden toe. Karamelliseer de peer 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers ondertussen de appelsienen uit.

Préparer les toasts
3

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 el olijfolie en 2tl zwarte balsamicoazijn. Rooster de tomaten 10 - 15 minuten in de oven. Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak in 8 – 10 minuten krokant in de oven. Halveer de bagel en besprenkel de binnenkanten met 1/2 el olijfolie. Leg de laatste 5 minuten naast de ontbijtspek in de oven.

Cuire les épinards
4

Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe. Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

Pocher les œufs
5

Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt. Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat. Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag. Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

Dresser la table
6

Dek de tafel met de kerststol en de overige roomboter. Leg de cinnamon swirls op een serveerschaal. Besprenkel met het citroenglazuur. Verdeel de yoghurt over diepe kommen en garneer met de speculooskruimels, geschaafde amandelen en de peer. Beleg de bagels met een schep spinazie, avocado en ontbijtspek. Leg de eieren en cherrytomaten hierop. Garneer de bagels met de tuinkers. Schenk het appelsiensap uit aan tafel.