C'est le moment d'enfiler votre tablier et de retrousser vos manches, car le chef pâtissier aujourd’hui, c'est vous ! Avec cette box pâtisserie, même le petit chef de la maison pourra participer. Nos recettes sont non seulement savoureuses et simples à préparer, mais aussi très amusantes à réaliser ! Laissez libre cours à votre imagination et créativité. Pétrissez, découpez, glacez : à vous de jouer ! Vous préparez cette semaine des biscuits au spéculoos en forme de mitre de Saint-Nicolas. Décorez-les avec des amandes et enfournez-les vite !
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Tarwebloem
8 gram
Bakpoeder
200 gram
Boter
1 zakje(s)
Speculaaskruiden
1 stuk(s)
Ei
175 gram
Rietsuiker
60 gram
Gezouten amandelen
6 el
[Plantaardige] melk
½ tl
Zout
Verwarm de oven voor op 175 graden. Weeg de boter af en snijd in blokjes. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker, de speculaaskruiden en zout. Voeg de boter en 4 el melk toe aan de grote kom. Kneed met je handen tot een egaal en stevig koekjesdeeg.
Vorm een bal van het deeg. Bestuif het aanrecht of werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik (zie Tip). Snijd met een mes 12 grote vijfhoeken, in de vorm van een mijter, uit het deeg. Maak eventueel een bol van het overige deeg en snijd hier nog een extra mijter uit. Leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier. Gebruik eventueel een extra bakplaat als er niet genoeg ruimte is voor alle mijters.
Tip: Blijft het deeg plakken aan je deegroller? Druk het deeg dan een beetje plat en leg er een vel bakpapier bovenop. Rol het deeg verder uit tot de juiste dikte en verwijder vervolgens het bakpapier.
Leg op iedere mijter 4 amandelen in de vorm van een ruit. Kluts in een kleine kom 1 ei en 2 el melk en smeer het mengsel over het deeg. Bak de speculaasmijters 30 - 35 minuten in het midden van de oven.
Haal de speculaasmijters uit de oven en laat volledig afkoelen. Serveer de speculaasmijters op een schaal.