Rijstbowl met spiegelei en zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met spiegelei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met spiegelei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen

Gemberpuree combineert de uitgesproken, aromatische smaak van verse gember met kant-en-klaar gemak. Perfect voor snelle maaltijden!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Cashewnoten
Soja
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 gram

Groentemix met witte kool

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¾ tl

Gemalen kurkuma

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten94.9 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels9.7 g
Eiwitten30.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix en de ui 5 - 7 minuten.
Ei bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster de cashewnoten tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan en bak het ei. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Roer de rijst, knoflook, gele currykruiden, kurkuma, gemberpuree en sojasaus door de groenten. Bak 2 - 3 minuten en roer zo min mogelijk door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden grof. Snijd de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de rijst op diepe borden. Leg het spiegelei erbovenop en besprenkel met de zoete Aziatische saus.
  • Garneer met de verse kruiden en cashewnoten.
  • Serveer de limoenpartjes ernaast.