Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Deze week bak je een simpele en overheerlijke carrot cake. Je bedekt de cake zoals het hoort, met verse roomkaas-glazuur. Zet er een kopje slow drip bij voor de volledige koffiebar experience bij jou thuis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
160 gram
Boter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
4 stuk(s)
Wortel
200 gram
Kristalsuiker
(Kan bevatten: Gluten)
4 stuk(s)
Ei
200 gram
Tarwebloem
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)
0.7 zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)
1.5 tl
Gemalen kaneel
100 gram
Bloemsuiker
(Kan bevatten: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten)
50 gram
Roomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
0.05 tl
Zout
Haal de roomboter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht). Rasp de wortel grof. Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
Meng in een grote kom de roomboter, de kristalsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor. Houd een lepel wortel opzij om in stap 4 mee te garneren. Voeg de overige geraspte wortel toe aan de grote kom en spatel door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige geraspte wortel.