Filodeeg is nieuw in jouw box! Met dit superdunne deeg zet je in een handomdraai zelfgemaakte loempia's op tafel met een verse vulling van kip en groenten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Filodeeg
2 stuk(s)
Kippendijfilet
200 gram
Oosterse wokmix
gram
Groentemix met witte kool
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat: Selderij, Mosterd)
3 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Komkommer
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Ketjap of zoete sojasaus
1.5 el
Wittewijnazijn
50 ml
Zoutarme kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
Suiker
Haal het filodeeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg de kip toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur, of tot de kip gaar is. Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen. Bewaar de bouillon voor stap 3.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker, peper en zout. Roer goed door tot de suiker oplost. Voeg de komkommer toe aan de saladekom en schep om. Laat de smaken intrekken tot serveren.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook, de Koreaanse kruidenmix en het kerriepoeder 1 minuut. Voeg vervolgens de Oosterse groentemix toe en roerbak 1 minuut. Voeg de sojasaus, ketjap en 1 el bouillon per persoon toe, dek de pan af en bak nog 5 minuten (zie Tip). Voeg een extra scheutje bouillon toe als het te snel droogkookt.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Voeg eventueel nog wat sojasaus naar smaak toe na serveren.
Trek ondertussen de kippendij uit elkaar met twee vorken tot je fijne stukjes kip overhoudt. Meng de geplukte kip vervolgens in een kom met de groenten uit de koekenpan. Leg een vel filodeeg op een snijplank. Smeer het vel in met wat zonnebloemolie en leg er een tweede vel op. Snijd de vellen filodeeg in de breedte in 2 gelijke stukken (zie Tip).
Tip: Het deeg is erg dun en kan makkelijk scheuren, dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat het niet te nat wordt door de olie.
Leg het filodeeg met de lange zijde naar je toe. Leg vervolgens 5 cm boven de onderzijde van elk filodeeg een strookje van de vulling over de lengte en houd 5 cm aan de zijkanten vrij. Vouw de zijkanten vervolgens naar binnen zodat het een gedeelte van de vulling bedekt. Rol de loempia op. Herhaal dit tot je 2 loempia's per persoon hebt. Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier en besmeer ze met wat zonnebloemolie. Bak in 12 - 15 minuten goudbruin in de oven.
Verdeel de loempia's over de borden. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de komkommersalade ernaast.