Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes

Lees meer

De bereiding van deze snelle pasta is heel simpel, maar de smaken zijn dat zeker niet. De hartige kappertjes, olijven en feta vormen een smakelijk contrast met de zoete cherrytomaatjes. Samen met de verschillende groene kruiden vormt dit gerecht een complex geheel van smaken.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

250 g

Rode cherrytomaten

180 g

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Knoflookteen

60 g

Kappertjes & olijvenmix

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

8 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

8 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 takje

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3477 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Kleine kom
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle. Snijd de courgette in plakken van een halve cm. Verdeel de courgette samen met de rode cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

2

Kook ondertussen de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.

4

Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom.

5

Voeg het olijvenmengsel toe aan de farfalle en schep goed om.

6

Verdeel de farfalle over de borden en garneer met de feta, de munt, de basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de gepofte cherrytomaten en courgette.