Deze week geniet je van een vegetarische schnitzel, maar dan op een broodje. De burger werk je af met gekaramelliseerde ui en honing-mosterdsaus. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
(Bevat Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tarwe Kan bevatten Noten, Eieren, Gluten)
20 gram
Honing-mosterddressing
(Bevat Mosterd)
½ head
Botersla
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
Suiker
â…” el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal na 15 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele blaadjes van de sla apart voor op de burger. Snijd de overige sla grof voor in de salade.
Verhit een pan met 1/4 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Meng in een saladekom per persoon: 2/3 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn en meng goed (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de appel en grofgesneden sla met de zelfgemaakte dressing in de saladekom.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan yoghurt in plaats van mayonaise.
Verhit 1/4 el boter per persoon in een andere pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
Snijd het hamburgerbroodje open. Besmeer het broodje met de honing-mosterdsaus. Leg er 1 slablaadje en de vegetarische schnitzel op. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Serveer de salade en krieltjes ernaast.