Skip to main content
Kokos-noedelsoep met kippendij
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum

4.4
(8,5K)

Met ingrediënten als citroengras, kokosmelk en vissaus haal je met deze kokos-noedelsoep de authentieke Aziatische keuken in huis. Vissaus lijkt misschien een bijzonder ingrediënt in een noedelsoep met kippendijen, maar het wordt in Azië in allerlei gerechten gebruikt als smaakmaker. Het geeft je soep een diepe, hartige smaak – lekker in combinatie met de friszure smaak van het citroengras.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Selderij
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Wortel

100 gram

Kippendijreepjes

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Gemalen citroengras

100 gram

Snijbonen

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

5 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2690 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout7.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Weeg de peen af en snijd in dunne plakjes.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Soep koken
3

Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de peen toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.

Garnering voorbereiden
4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de basilicum en de limoenparten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Indiase visstoof met verse koriander

Indiase visstoof met verse koriander

Zoet en kruidig gerecht met een romige smaak
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak
Massaman-viscurry

Massaman-viscurry

met de smaak van kruidnagel, kardemom, gember en nootmuskaat
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Het kipgehakt is gekruid met Oosterse kruiden
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje
Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Het brood is gemaakt van spelt
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Deze curry heeft een zoete smaak!
Oosterse biefstukpuntjes met udonnoedels en paksoi

Oosterse biefstukpuntjes met udonnoedels en paksoi

Op smaak gebracht met verse kruiden en gember
Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Heerlijk vol van smaak met knapperige groenten
Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie
Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Met een frisse rucolasalade
Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Haal Azië in huis met de kruidige en zoete Oosterse smaken van dit recept
Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Met geurige kruiden en romige kokosmelk
Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

De rijst krijgt een romige smaak door de kokosmarinade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met patatjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en beangstigend verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witloofsalade
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais