Kokos-noedelsoep met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels en vers citroengras

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Eenpansgerecht
Allergenen:
Gluten
•Tarwe
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Wortel

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

100 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Vers citroengras

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2827 kJ
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten55.3 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels10.5 g
Eiwitten28.6 g
Zout6 g

Benodigdheden

•Rasp
•Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 300 ml bouillon per persoon (zie Tip). Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 150 ml kokend water. Laat eventueel ook de vissaus achterwege of voeg enkel naar smaak toe bij het serveren.

Bakken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gember en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Soep koken
3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan (zie Tip). Kneus het citroengras met de achterkant van een mes. Voeg het citroengras, de sperziebonen en de wortel toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de udonnoedels mee.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door, of laat de gestolde kokosmelk smelten in de soep.

Garnering voorbereiden
4

Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, 1 tl vissaus per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer de limoenpartjes.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan vezels en bevatten belangrijke vitaminen en mineralen, zoals calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een energiek gevoel.