Kipgyros met citroenquinoa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met citroenquinoa

Kipgyros met citroenquinoa

Met broccoli en pijnboompitten

Citroen en zure room maken dit gerecht lekker fris. Het staat bovendien zo op tafel en door de quinoa en broccoli samen te koken bespaar je ook nog eens afwas. Bedenk jij maar vast wat je gaat doen met de tijd die je overhoudt!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Champignons

85 gram

Quinoa

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Kipgyros

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3753 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers7 g
Vezels12 g
Eiwitten43 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vork
Koekenpan
Rasp
Kleine kom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui 1 – 2 minuten.

Koken
2

Voeg de quinoa, broccoli en de bouillon toe en kook, afgedekt, 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Roer halverwege een paar keer door zodat de quinoa niet aanbakt. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren, haal uit de pan en bewaar apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie grof. Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten.

Bakken
4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de kipgyros toe en bak in 4 – 6 minuten rondom gaar.

Op smaak brengen
5

Meng ondertussen de helft van de krulpeterselie door de broccoli en quinoa. Meng in een kleine kom 2 tl citroensap en 1/2 tl citroenrasp per persoon met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing door de broccoli en quinoa.

Serveren
6

Verdeel de citroenquinoa over de borden. Schep de kipgyros met knoflook erover en garneer met de pijnboompitten en de overige krulpeterselie en citroenrasp naar smaak. Serveer met citroenparten en de zure room.