Skip to main content
Filet de porc farci au fromage frais, aux champignons et lardons

Filet de porc farci au fromage frais, aux champignons et lardons

servi avec des pommes de terre et une salade d’orange et fenouil

4.2
(450)

.

Allergènes:
Moutarde
Œuf

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation55 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

65 g

Champignons

5 g

Aneth, menthe et persil plat frais

25 g

Lardons

25 g

Fromage frais aux fines herbes

250 g

Grenailles

½ pièce(s)

Fenouil

½ pièce(s)

Orange

½ pièce(s)

Filet de porc

25 g

Petits pois

50 g

Pois mange-tout

6 g

Pecorino râpé AOP

50 g

Mayonnaise

(Contient: Moutarde, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre [végétal]

½ cs

Vinaigre balsamique blanc

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

1 cs

Huile d'olive

Valeurs nutritionnelles

Calories1080 kcal
Énergie (kJ)4517 kJ
Graisses64 g
Graisses saturées18 g
Glucides68 g
Sucres14 g
Fibres alimentaires11.8 g
Protéines51 g
Sel2 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Poêle à bords hauts
Bol à salade
Plat allant au four
Petit bol

Instructions

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons fijn. Snijd de dille, bladpeterselie en muntblaadjes los van elkaar fijn.

Conseil: Vous allez mélanger les champignons au fromage à la crème pour farcir le porc. Vous pouvez donc les hacher bien finement.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 6 minuten. Voeg de helft van de ui en alle champignons toe, bak nog 4 - 6 minuten. Zet het vuur uit en meng de kruidenroomkaas door de spekjes.

Snijden
3

Was de krieltjes en kook in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet daarna af. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn en meng de venkel, sinaasappel en dille erdoor. Schep regelmatig om.

Bakken in de oven
4

Meng de krieltjes in een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Snijd de varkensfilet in zodat het een lange plak wordt. Smeer het roomkaasmengsel uit over de plak en rol deze vervolgens weer op als een rollade. Leg de varkensfilet in een ovenschaal en bak 14 - 18 minuten mee in de oven met de krieltjes.

Groente bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rest van de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de doperwten en peultjes toe. Bak de groente 6 - 8 minuten. Haal daarna van het vuur, breng op smaak met peper en zout en roer de munt erdoor. Doe de groente in een schaaltje en garneer met de geraspte pecorino.

Serveren
6

Snijd het eventuele venkelloof fijn en meng in een kleine kom met de mayonaise. Schep de bladpeterselie door de krieltjes. Serveer de salade en krieltjes in mooie schalen en leg de gevulde varkensfilet op een bord. Serveer de venkelmayonaise erbij.

Conseil: CONSEIL : les fanes de fenouil donnent un goût frais et anisé à la mayonnaise. Votre fenouil n’a pas de fanes ? Remplacez-les par un peu de persil plat ou une cuillère à café de moutarde.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes