Skip to main content
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken

4.4
(1,1 k)

Conchiglie is een pastasoort met een schelpvorm en staat daarom ook bekend als schelpjespasta. De pasta is hol van binnen en smaakt heerlijk met verschillende sauzen. Door de warme pasta wordt de veldsla zacht. Als je geen liefhebber van warme veldsla bent, kun je deze apart serveren met een beetje olijfolie en azijn.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon

½

Gousse d'ail

½

Fenouil

½

Poivron rouge

90 g

Conchiglie

(Contient: Gluten Peut contenir : Soja, Œuf, Moutarde, Lupin)

110 g

Poulet haché aux épices italiennes

½ cs

Crème fraîche bio

(Contient: Lait (contient du lactose))

25 g

Pecorino râpé

(Contient: Lait (contient du lactose))

15 g

Mâche

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories655 kcal
Énergie (kJ)2740.5 kJ
Graisses16 g
Graisses saturées7 g
Glucides78 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines47 g

Ustensiles

Poêle
Couteau
Grande poêle
Assiette

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken. Snijd de paprika klein.

3

Kook de conchiglie, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Bak het kipgehakt
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt op middelhoog vuur in 3 minuten rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de venkel en paprika toe. Bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

5

Voeg de crème fraîche en de helft van de pecorino toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveer het gerecht
6

Maak een bedje van veldsla op het bord en verdeel de pasta erover. Garneer met de overige pecorino.

Tip! Heb je venkel over? Dit is rauw ook erg lekker. Meng deze met wat overgebleven veldsla, olijfolie, honing, azijn, peper en zout in een saladekom als fris en knapperig bijgerecht.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes