.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
1 pièce(s)
Gousse d'ail
65 g
Champignons
5 g
Aneth, menthe et persil plat frais
25 g
Lardons
25 g
Fromage frais aux fines herbes
250 g
Grenailles
½ pièce(s)
Fenouil
½ pièce(s)
Orange
½ pièce(s)
Filet de porc
25 g
Petits pois
50 g
Pois mange-tout
6 g
Pecorino râpé AOP
50 g
Mayonnaise
(Contient: Moutarde, Œuf)
½ cs
Beurre [végétal]
½ cs
Vinaigre balsamique blanc
½ cs
Huile d'olive vierge extra
à votre convenance
Poivre et sel
1 cs
Huile d'olive
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons fijn. Snijd de dille, bladpeterselie en muntblaadjes los van elkaar fijn.
Conseil: Vous allez mélanger les champignons au fromage à la crème pour farcir le porc. Vous pouvez donc les hacher bien finement.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 6 minuten. Voeg de helft van de ui en alle champignons toe, bak nog 4 - 6 minuten. Zet het vuur uit en meng de kruidenroomkaas door de spekjes.
Was de krieltjes en kook in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet daarna af. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn en meng de venkel, sinaasappel en dille erdoor. Schep regelmatig om.
Meng de krieltjes in een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Snijd de varkensfilet in zodat het een lange plak wordt. Smeer het roomkaasmengsel uit over de plak en rol deze vervolgens weer op als een rollade. Leg de varkensfilet in een ovenschaal en bak 14 - 18 minuten mee in de oven met de krieltjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rest van de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de doperwten en peultjes toe. Bak de groente 6 - 8 minuten. Haal daarna van het vuur, breng op smaak met peper en zout en roer de munt erdoor. Doe de groente in een schaaltje en garneer met de geraspte pecorino.
Snijd het eventuele venkelloof fijn en meng in een kleine kom met de mayonaise. Schep de bladpeterselie door de krieltjes. Serveer de salade en krieltjes in mooie schalen en leg de gevulde varkensfilet op een bord. Serveer de venkelmayonaise erbij.
Conseil: CONSEIL : les fanes de fenouil donnent un goût frais et anisé à la mayonnaise. Votre fenouil n’a pas de fanes ? Remplacez-les par un peu de persil plat ou une cuillère à café de moutarde.